BİNGÖL İL MEM ARGE

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılının İlk Değerler Eğitimi Programı Gerçekleştirildi.

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılının İlk Değerler Eğitimi Programı Gerçekleştirildi.

 

Müdürlüğümüz Değerler Eğitimi 2021-2022 eğitim dönemi çalışmaları kapsamında, okullarda her aya bir değer başlığı belirlenmiş ve bu konu ile ilgili il düzeyinde program düzenleyecek  bir koordinatör okul belirlenmiştir. Bu kapsamda Cumhuriyet Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi  koordinesinde Ekim ayı değeri olan "İlim Sevgisi-İmam Gazali" konulu program 27.10.2021 tarihinde Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezinde okullarımızın katılımıyla gerçekleştirilmiştir.  Program akışı şu şekilde seyretmiştir:

İstiklal Marşı'nın Okunması

Açılış ve Selâmlama Konuşması

Sinevizyon Gösterimi

Video Gösterimi

İmam Gazali'nin Nasihatleri Adlı Sunum

Kapanış

Programa katılan İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi GÜNEY kapanış konuşmalarında şu açıklamalara yer verdi: "Arge Birimimiz tarafından hazırlanan Değerler Eğitimi projesi Bingöl il/ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde milli ve manevi değerlerin özümsetilmesi ve bu kapsamda yapılacak olan etkinlikleri kapsayan bir projedir.

 

Projenin amacı öğrencilerimizi Milli Eğitim'in temel amaçları doğrultusunda, milli ve manevi donanıma sahip, toplumsal sorunlar hususunda; duyarlı, bilinçli ve sorumluluk sahibi bireyler olarak yetiştirmektir. Öğrencilerimize bu değerleri kazandırılabilmek adına Müdürlüğümüz tarafından her ay bir değer belirlenmekte ve belirlenen değer başlıklarıyla alakalı etkinlikler düzenlenmektedir. Ayrıca her ayın değeri ile alakalı, koordinatör okullar belirlenerek il düzeyinde programlar düzenlenmektedir. Bugün yapılan programda bu kapsamda icra edilmiştir. Bunun dışında her kademeye yönelik yarışmalar yapılacaktır. Bu yarışmalar şu şekilde belirtilmiştir:

İlkokullar için Bilgi Yarışması

Ortaokullar için Şiir Yarışması

Liseler için Kısa Film Yarışması

18 yaş üstü tüm bireyler için Hikâye Yazma Yarışması düzenlenecektir.

 

Tüm detaylı bilgiler resmi yazı ile okullarımıza iletilmiştir. Tabi bu yarışmalar öğrenciler arasında bir rekabet ortamı oluşturmak amacıyla yapılmamaktadır. Asıl amacı öğrencilerimizin sosyal-kültürel faaliyetlere katılım sağlayarak özgüven duygularının pekiştirilmesi ve aynı zamanda değerlerimizi özümsemesi hedeflenmektedir.

 

Malumunuz eğitimin iki yönü vardır. Birincisi; öğrencilerin akademik becerilerinin geliştirilmesi yani öğrencilerin akıl yönünden gelişmesine katkı sağlamak. İkincisi ise; öğrencilerin karakter yönünden geliştirmek yani onların ahlaklı, sorumlu, değerlerine bağlı bireyler olarak topluma katılmalarını sağlamaktır. Bu amaçla yapılan her çalışma toplum için değerlidir. Bilhassa Anadolu'nun mayalanmasında ve Anadolu ruhunun oluşturulmasında önemli rol oynayan İmam Gazali gibi büyük şahsiyetlerin tanıtılması öğrencilerimizin gelecek vizyonu açısından büyük önem arz etmektedir. Önümüzdeki aylarda da devam edecek programlarda yine bu minvalde farklı koordinatör okulların öncülüğünde gerçekleştirilecektir. Son olarak programda emeği geçen herkesi tebrik eder, katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederim." 

Programa Müdürlüğümüzden İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi GÜNEY, Ortaöğretim Şube Müdürü Muhittin KAYA ve Değerler Eğitimi İl Temsilcisi Muhammed Fatih KARTAL iştirak etmiştir.

08-11-202108-11-202108-11-202108-11-202108-11-202108-11-202108-11-202108-11-202108-11-2021

 

 

 

 

Karşıyaka Mah. Hikmet Tekin Bulvarı No 2/1 Merkez/ Bingöl - 04262191349

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.